Tiivistelmä vuokrausehdoista:

 • Vuokrattavat välineet ovat vuokralleottajan henkilökohtaisessa käytössä Saariselän ja Ivalon alueella ellei toisin ole sovittu.
 • Mikäli vuokralleottaja kuljettaa vuokravälineitä, vastaa hän asianmukaisesta kuljetustavasta.
 • Vuokralleottaja on velvollinen käsittelemään vuokraamiaan välineitä huolellisesti ja siten, että ne eivät vahingoitu tai katoa.
 • Vuokravälineisiin ei saa tehdä merkintöjä, eikä niistä saa poistaa tai irrottaa mitään osia.
 • Mikäli välineet vaativat korjaustoimenpiteitä tai niille aiheutuu vahinko: 
  • on vuokralleottaja velvollinen ilmoittamaan vuokralleantajalle 
  • tuotava ne vuokralleantajan korjattavaksi
  • maastossa tehtävät pienet korjaustoimenpiteet voidaan suorittaa vuokralleottajan toimesta (esim. puhjenneen renkaan korjaus). Tehdyistä toimenpiteistä on ilmoitettava vuokralleantajalle.
 • Välineet on palautettava viimeistään vuokrausajan päättyessä.
  • Mikäli vuokralleottaja haluaa jatkaa vuokrausaikaa, on siitä sovittava vuokralleantajan kanssa ennen vuokrausajan päättymistä.
  • Mikäli vuokralleottaja palauttaa vuokravälineet myöhässä, vuokralleantaja voi periä niistä lisävuokraa palautushetkeen saakka.
 • Vuokralleottaja on velvollinen korvaamaan vuokravälineiden katoamisesta , vahingoittumisesta tai varkaudesta aiheutuneen vahingon käyvän arvon/korjauksen hinnan mukaan.

1. VUOKRAUSEHDOT

1.1 Nämä vuokrausehdot koskevat kuluttajia (vuokralleottaja) ja eBikeRental.fi Oy (3262704-3), (vuokralleantaja) sekä eBikeRental.fi Oy:n henkilökuntaa.

2. VUOKRALLEANTAJAN VASTUU

2.1 Vuokralleantaja on vastuussa vuokraamosta vuokrattujen varusteiden kunnosta.

2.2 Vuokralleantaja ei ole vastuussa sellaisista vahingosta, jonka on aiheuttanut sellainen vuokralleantajan vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella oleva seikka tai tapahtuma, jota vuokralleantaja ei ole voinut kohtuudella ottaa huomioon vuokraustoimintaa harjoittaessaan.

3. VUOKRASOPIMUS

3.1 Välinevuokrauksesta on tehtävä kirjallinen sopimus, josta ilmenee vähintään:
– vuokralleantajan nimi sekä yhteystiedot
– vuokralleottajan nimi, osoite, puhelinnumero
– vuokrattavat välineet
– vuokrattavissa välineissä mahdollisesti olevat käytöstä aiheutuneet kulumat
– vuokrausaika
– vuokrauksesta perittävä hinta
– vuokralleantajan ja vuokralleottajan hyväksyntä
– viittaus sovellettaviin sopimusehtoihin

3.2 Ryhmän ollessa kysymyksessä voidaan sopimus tehdä yhtenä sopimuksena koko ryhmälle. Sopimuksesta tulee ilmetä vähintään vuokralleantajan ja yrityksen nimi sekä yhteystiedot ja jokaisen vuokralleottajan nimi. Vuoralleottajan henkilö- ja yhteystiedoiksi kirjataan ryhmänvetäjän tiedot. Sopimuksen allekirjoittaa vuokralleottajien puolesta ryhmänvetäjä. Lisäksi tulee sopimukseen kirjata vuokrausaika ja vuokrauksesta perittävä hinta.

3.3 Vuokralleottajan tulee jättää vakuudeksi vuokrauksen ajaksi kuvallinen henkilöllisyystodistus vuokraamoon. 

3.3.1 Vaihtoehtoisesti vakuutena voidaan käyttää luottokortilta tehtävää veloitusta, 800eur / pyörä, joka palautetaan vuokrauksen päätyttyä

4. VUOKRALLEOTTAJAN HENKILÖLLISYYDEN TARKISTAMINEN

4.1 Vuokralleottaja on velvollinen todistamaan henkilöllisyytensä.

5. VUOKRAVÄLINEIDEN KÄYTTÖ

5.1 Hyväksyttyään vuokrasopimuksen vuokralleottaja saa oikeuden vuokravälineiden henkilökohtaiseen käyttöön Saariselän sekä Ivalon alueella. Vuokralleottaja ei saa luovuttaa vuokravälineitä toiselle henkilölle eikä kuljettaa niitä edellä mainittujen alueiden ulkopuolelle, ellei toisin sovita.

5.2 Mikäli vuokralleottaja kuljettaa vuokravälineitä, vastaa hän asianmukaisesta kuljetustavasta. 

6. VUOKRALLEOTTAJAN JA VUOKRALLEANTAJAN VASTUU

6.1 Vuokralleottaja on velvollinen käsittelemään vuokraamiaan välineitä huolellisesti ja siten, että ne eivät vahingoitu tai katoa.

6.2 Vuokravälineisiin ei saa tehdä merkintöjä, eikä niistä saa poistaa tai irrottaa mitään osia.

6.3 Mikäli välineet vaativat korjaustoimenpiteitä, on vuokralleottajan tuotava ne vuokralleantajan korjattavaksi. Maastossa tehtävät pienet korjaustoimenpiteet voidaan suorittaa vuokralleottajan toimesta (esim. puhjenneen renkaan tai katkenneen vaijerin korjaus). Tehdyistä toimenpiteistä on ilmoitettava vuokralleantajalle.

6.4 Vuokralleantaja vastaa siitä, että vuokrattavat kypärät täyttävät henkilösuojaimille lainsäädännössä asetetut vaatimukset.

7. TOIMENPITEET VÄLINEIDEN VIRHE-, VAHINKO- JA VARKAUSTAPAUKSISSA

7.1 Vuokralleottaja on velvollinen viipymättä ilmoittamaan vuokralleantajalle välineiden katoamisesta tai tuhoutumisesta, välineille aiheutuneista vahingoista ja/tai välineissä ilmenevistä vioista.

7.2 Varkaustapauksissa vuokralleottajan on tehtävä ilmoitus poliisille.

8. VUOKRALLEOTTAJAN KORVAUSVELVOLLISUUS

8.1 Vuokralleottaja on velvollinen korvaamaan vuokravälineiden katoamisesta, vahingoittumisesta tai varkaudesta aiheutuneen vahingon käyvän arvon mukaan,

8.2 Vuokralleantajan on ilmoitettava vuokralleottajalle välineessä ulkoisella tarkastuksella havaittavasta vahingoittumisesta välineiden palautuksen yhteydessä tai viipymättä sen jälkeen, kun vuokralleantaja on vahingon havainnut.

8.3 Huoltohinnasto: Mikäli pyörä vaurioituu, on vuokraaja korvausvelvollinen oheisen hinnaston mukaisesti:

Runko1000€Kammet100€
Etuiskarit400€Polkimet50€
Takaiskari300€Lokasuojat50€
Jarrukahvat50€Satula, lokasuojat50€
Takavaihtaja200€Satulatolppa/hissitolppa60€/250€
Takavaihtajan korvake25Akku1000€
Näyttö150€Sähkömoottori800€
Vaihdevipu100€Laturi150€
Vanne85€Eturatas(ketju)30€
Kypärä100€Lukko15€

8.4 Korjauskelvottomasta, kadonneesta tai varastetusta vuokravälineestä käyvän arvon mukaan.

8.5 Vuokralleottaja ei ole erikseen korvausvelvollinen välineiden normaalista kulumisesta.

9. VUOKRA

9.1 Vuokra maksetaan vuokrauksen tai varauksen yhteydessä.

9.2 Vuokrahinta perustuu käytettyyn aikaan tai ennalta sovittuun hintaan, joka on ilmoitettu hinnastossa ja merkitty vuokrasopimukseen.

10. MAKSAMINEN

10.1 Maksaminen paikan päällä

a) Vuokraamon hyväksymiä maksuvälineitä ovat suomalaiset pankkikortit, Visa Debit/Credit/Electron, Maestro, JCB, MasterCard. Vuokrausta ei voi maksaa käteisellä!

b) Jokaiseen vuokrauskertaan voi liittää vain yhden tarjouksen tai edun.

10.2 Maksaminen verkossa

Visma Pay -palvelun kautta voit maksaa verkkopankkitunnuksilla, lompakolla, maksukorteilla (credit/debit), laskulla tai osamaksulla. Käytettävissä ovat seuraavat maksutavat: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Oma Säästöpankki, Säästöpankki, Aktia, Paikallisosuuspankit, S-Pankki, Handelsbanken, Ålandsbanken, MobilePay, Masterpass, Pivo, Visa-, Visa Debit-, Visa Electron-, MasterCard- ja Debit MasterCard -kortit , sekä Jousto ja Enterpay Lasku yritykselle.

MobilePay: Voit maksaa MobilePay-lompakollasi mikäli olet sallinut verkkokaupoissa maksamisen sovelluksen asetuksista. MobilePay-lompakolla suoritetut maksut veloitetaan lompakkoon liitetyltä maksukortilta. Mikäli maksun veloittaminen maksukortilta epäonnistuu, MobilePay-lompakolla maksaminen ei ole mahdollista verkkokaupassa.

Pivo: Käyttöehdot ovat tarjolla Pivon sivuilla: https://pivo.fi/kayttoehdot/pivon-kayttoehdot/

Jousto lasku ja osamaksu on kotimainen palvelu, jolla teet ostoksesi nopeasti ja turvallisesti. Jousto on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Joustolla saat 30 vuorokautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa. Laskun saatuasi voit päättää maksatko sen kokonaan vai osissa. Osamaksulla voit maksaa ostoksesi jopa 36:ssa erässä, alkaen 9,90 eur/kk. Jousto osamaksun kustannukset ovat 3,90 eur/kk ja 19,90%:n luottokorko. Voit maksaa Joustolla 30–3000 euron ostoksia. Luotonmyöntäjänä toimii Aurajoki Nordic Oy. Lue lisää Joustosta osoitteessa www.jousto.com.

11. VARAUKSEN TEKEMINEN JA PERUUTUSEHDOT

Varaukset tehdään nettisivuiltamme varauskoneesta. Asiakas saa tehdystä varauksesta sähköpostivahvistuksen ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen.

11.1 Peruutuksen voit tehdä ilman veloitus 7 vrk ennen varauksen alkua.
Jos varaus perutaan 3 vrk ennen vuokrausajankohdan alkua, hyvitetään 50% koko varauksen arvosta.
Jos varaus perutaan 3-0 vrk ennen vuokrausajankohdan alkua ei hyvitystä anneta.
Varauksen voi perua, soittamalla tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@ebikerental.fi

12. ARVONLISÄVERO

Kaikki näissä vuokrausehdoissa sekä hinnastossa ilmoitetut euromäärät sisältävät kulloinkin voimassa olevan arvonlisäveron.

13. VÄLINEIDEN PALAUTTAMINEN

13.1 Välineet on palautettava viimeistään vuokrausajan päättyessä.

13.2 Mikäli vuokralleottaja haluaa jatkaa vuokrausaikaa, on siitä sovittava vuokralleantajan kanssa ennen vuokrausajan päättymistä.

13.3 Mikäli vuokralleottaja palauttaa vuokravälineet myöhässä, vuokralleantaja perii niistä lisävuokraa palautushetkeen saakka.

14. VASTUU VUOKRALLEOTTAJALLE TAI KOLMANNELLE AIHEUTUNEESTA VAHINGOSTA

14.1 Vuokralleottaja vahvistaa vuokrasopimuksen hyväksymisellä olevansa tietoinen asianomaiseen harrastukseen ja vuokraamiensa välineiden käyttöön liittyvistä riskeistä.

14.2 Muutoin vuokralleottaja vastaa toiminnastaan itselleen tai kolmannelle henkilölle aiheutuneista vahingoista yleisten vahingonkorvausoikeudellisten periaatteiden ja lainsäädännön mukaisesti.

15. ERIMIELISYYDET

Riitatilanteissa sovelletaan alkuperäiskielisiä sopimusehtoja.

15.1 EU kansalaiset

Erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti vuokralleottajan ja vuokralleantajan välisillä neuvotteluilla. Jos osapuolet eivät pääse yhteisymmärrykseen korvausasiassa, voi vuokralleottaja saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi tai nostaa kanteen kotipaikkansa käräjäoikeudessa. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn vuokralleottajan tulee olla yhteydessä Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Vuokralleantajan nostaessa kanteen tulee se tehdä EU:n alueella asuvan vuokralleottajan kotipaikan alioikeudessa.

15.2 EU:n ulkopuolisten maiden kansalaiset

Erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti vuokralleottajan ja vuokralleantajan välisillä neuvotteluilla.

Muualla kuin EU-alueella asuvan kuluttajan ja vuokralleantajan väliset erimielisyydet tulee ratkaista palveluntarjoajan kotipaikan käräjäoikeudessa.

Varaa nyt!